søndag 5. april 2009

Sykkelparkering



Flere etterlyser trygge plasser for å parkere syklene sine i sentrum og i tilknytning til viktige knutepunkter som busstasjonen, jernbanen og ved fergeleiene. Noen mener at god plass med mulighet for å låse sykkelen fast holder lenge. Andre hevder at sykkelen bør stå tørt under tak, gjerne innenfor låsbare dører - altså tørt, lyst og trygt.
Det øverste bildet er fra Malmø (tatt av H. Vikheim). Pendlerne parkerer syklene på egen lekter som ligger på vannet. Det ser ut til å være trangt om plassen og relativt tungvint å komme ombord i lekteren for å finne en plass, men likvel en ordning som ser ut til å fungerer godt nok.
Det andre bildet er fra Gent, og viser noen av mange tusen sykler som parkeres daglig av togpendlere som skal videre på arbeid.
I arbeidet med å øke andelen syklende i Fredrikstad, kommer man ikke utenom at sykkelparkering må prioriteres. Derfor trenger vi å finne ut mer om behovet for sykkelparkering både i tilknytning til arbeidsplasser, skoler, kollektivknutepunkt og andre viktige steder hvor folk ferdes.
Synspunkter deles gjerne på denne siden. Merk innlegget med "sykkelparkering".
Anne

Ingen kommentarer: